MicroStrategy Bitcoin køber en banebrydende tilgang til corporate treasury

I en verden af ​​software til virksomheder konkurrerer Business Intelligence-systemer med regneark med hensyn til deres vanilje, ikke-kontroversielle status.

Så hvorfor køber en af ​​verdens største producenter af BI-løsninger bitcoin så hurtigt som det kan udvindes? Svaret kan være, at MicroStrategys grundlægger Michael Saylor kan læse teksten på væggen.

Med hensyn til Bitcoin-nyheder har en af ​​2020s største historier været, at MicroStrategy købte Bitcoin – en masse bitcoin – og efter alt at dømme er dette kun starten, hvor virksomheden er klar til aggressivt at øge sin allerede betydelige Bitcoin-skatkammerposition. I skrivende stund har MicroStrategy brugt omkring USD 475 millioner på Bitcoin Trader i år og dens grundlægger Michael Saylor er overalt på sociale medier som en af ​​de mest højlydte Bitcoin-tyre i 2020.

Hvem er Michael Saylor?

MicroStrategy-grundlægger Michael Saylor (55) deltog i Massachusetts Institute of Technology og dimitterede i 1987 med en dobbelt hovedfag inden for videnskab, teknologi og samfund samt luftfart og astronautik. Det var på MIT, at Saylor mødte sin MicroStrategy-medstifter Sanju Bansal. Efter eksamen tilbragte Saylor et par år som computersimuleringskonsulent for The Federal Group og Dupont, før han og Banai lancerede MicroStrategy i 1989. Virksomhedens kerneforretning som softwareleverandør er business business intelligence (BI) applikationer. MicroStrategy-platformen understøtter interaktive dashboards, formaterede rapporter, scorecards og ad hoc-forespørgsler, der alle er designet til at hjælpe virksomheder med at træffe mere informerede beslutninger ved hjælp af deres data.

I 1992 tegnede virksomheden en aftale på 10 millioner dollars med McDonald’s som sin første store klient, og derfra så det aldrig tilbage. I dag har MicroStrategy over 4000 kunder i både den offentlige og private sektor inklusive Coca-Cola, Johnson & Johnson og Starbucks. Det er noteret på NASDAQ (MSTR) og handler på dets Global Select Market (Nasdaq-GS) niveau. MSTRs markedsværdi er USD 2,65 mia., Og virksomheden rapporterer høje fornyelsesrater fra SAAS-kunder med blue-chip og fortsat høje tilbagevendende indtægter fra licens- og supporttjenester.

Saylor har ført virksomheden gennem beskyldninger om regnskabssvindel, en nylig række af opsigelser fra ledere og adskillige ustabile tendenser i softwareindustrien – men MicroStrategy er i dag en bona fide succeshistorie, og virksomheden har haft en periode med stærk pris vækst i de seneste måneder.

MicroStrategy køber Bitcoin

Saylor besidder omkring 24% af MicroStrategys aktier, men kontrollerer 72% af selskabets stemmeret gennem en klasse af aktier, der giver ham yderligere stemmer. Begyndende i sommeren 2020 krydsede hans personlige besættelse af Bitcoin over i hans virksomhedsliv, og Saylor har ført MicroStrategy til at blive det mest ‚pro-Bitcoin‘ offentlige selskab nogensinde.

Den 11. august gennemførte virksomheden sit oprindelige køb af 21.454 BTC til en samlet samlet købspris på USD 250 millioner (gennemsnit pr. Bitcoin = ~ USD11653). Dette køb blev efterfulgt af et køb på 16.796 BTC for 175 millioner USD (gennemsnitspris pr. Bitcoin = ~ USD 10419) i september 2020. Derefter tweetede Saylor den 5. december, at virksomheden lige havde foretaget sit tredje Bitcoin-køb – bekræftende et køb på 2.574 BTC for USD50 millioner i kontanter (gennemsnitspris pr. bitcoin = ~ USD19427). I alt har virksomheden brugt USD 475 til at købe Bitcoin i 2020, men værdien af ​​MicroStrategys Bitcoin-beholdning på offentliggørelsestidspunktet er ~ USD 868,5 millioner, da Bitcoins hidtil stærke prisvækst i 4. kvartal 2020 har set virksomheden lave en spektakulær gevinst på sin investering.

Siden MicroStrategys oprindelige Bitcoin-køb den 11. august 2020 er BTC-prisen steget 87% fra $ 11.673 til $ 21.825.

MicroStrategy konvertible seddel salg

Men der var mere der skulle komme. Den 11. december meddelte MicroStrategy, at det havde skaffet USD650 millioner i et konvertibelt salg af seniornoter, der var skræddersyet til at give virksomheden mulighed for at tilføje flere bitcoins til virksomhedskassen. I en pressemeddelelse anslog MicroStrategy, at nettoprovenuet af salget, USD 634 millioner, ville være til rådighed for Bitcoin-tildeling i overensstemmelse med selskabets pengepolitiske reserve. Virksomheden havde oprindeligt sagt, at forhøjelsen ville være tættere på 520 millioner USD, men tallene gik mod nord, efter at en tidlig køber udnyttede en option, der gav dem yderligere 100 millioner USD.