Bitcoin’s Hash Rate blijft vlak ondanks de grote prijsrally.

Het hasjtarief van Bitcoin lijkt de gevolgen te voelen van het drama bij Bitmain.

De mijnbouwactiviteit van Bitcoin (BTC) lijkt niet te reageren op de recente prijsrally die het bedrijfsactief van ongeveer $9.000 begin juli naar bijna $12.000 op het moment van publicatie bracht.

Volgens gegevens van de Coinmetrics, is de hashrate piek rond 7 juli en is het grotendeels vlak gebleven te midden van schommelingen aan de onderkant.

Hashrate vertegenwoordigt het totaal van alle mijnwerkers die proberen om hashes te vinden die tot nieuwe geldige blokken zouden leiden. Er is over het algemeen een sterke correlatie tussen hasjraat en prijs, aangezien een hogere BTC-waarde de winstmarges voor elke individuele mijnwerker verhoogt.

Sinds juli lijkt de hasjrategroei te zijn vertraagd, aangezien de moeilijkheidsgraad voor het eerst sinds begin juni is afgenomen. Het dieptepunt in hasjraat midden juli, net na een aanzienlijke toename van de moeilijkheidsgraad, suggereert dat het evenwichtsmechanisme voorbijgestreefd is. De moeilijkheidsgraad werd te hoog ingesteld voor de beschikbare hasjraat, waardoor de blokproductie werd vertraagd.

Terwijl voor het grootste deel van juli de prijs van Bitcoin Era stabiel bleef, kroop het omhoog tot een dramatische rally het naar een hoogtepunt van $11.500 in de tweede helft van de maand bracht. Hashrate zit onder het hoogste niveau van alle tijden, zelfs als er twee weken zijn verstreken sinds het grote deel van de rally.

Tijdens langdurige rally’s, hashrate heeft de neiging om prijs te slepen als de levering van nieuwe mijnwerkers wordt beperkt door fysieke supply chains. De industrie ondervindt momenteel echter extra verstoringen als gevolg van de machtsstrijd bij Bitmain.

Zoals Cointelegraph al eerder meldde, worden zendingen van nieuwe mijnbouwapparaten minstens drie maanden stilgelegd.

Het nieuws over de ontwrichting brak in de voortdurende strijd om de dominantie van het bedrijf tussen de twee mede-oprichters van Bitmain, Jihan Wu en Micree Zhan. Bitmain is een van de grootste fabrikanten van ASIC-apparaten, hoewel concurrenten als MicroBT sinds begin 2020 op de hielen zitten.

Nu de levering van nieuwe apparaten wordt stopgezet, wordt een aanzienlijk deel van de ASIC-levering beperkt. Tegelijkertijd maakte de rally de oude S9-serie van mijnwerkers enigszins winstgevend tegen elektriciteitsprijzen van $0,04, volgens Asicminervalue.

Naarmate de concurrenten van Bitmain hun activiteiten opschalen en de oude mijnwerkers geleidelijk aan weer aanzetten, is het waarschijnlijk dat de hashrate de groei zal hervatten.

Proudly powered by WordPress | Theme: Lean Blog by Crimson Themes.